A „Vadászok bora” borverseny programja

A „Vadászok bora” borverseny részletes programja

A rendezvény fővédnökei:
Dr. Szentpétery Kálmán, a Pest Megyei Vadászkamara elnöke
Földi László, Cegléd város polgármestere

A program főszervezője:
ARTEM egyesület, alelnök: Ujházi György

 

Borverseny a ceglédi Aquarell HotelbenAz ünnepi megnyitó után a borok szakértését Polgár Zoltán borász, a villányi Polgár Pincészet tulajdonosa és a ceglédi Ungvári László Borrend képviseletében Simon Ernő nagymester végzi. A borverseny szabályait Dr. Vangyel Tibor, a Borrend Főpohárnoka ismerteti.

A borok ízlelése után a jelenlévők a számukra legjobban tetsző borokra leadhatják szavazatukat külön a fehér-, vörös- és a rozé bor kategóriában. A legtöbb szavazatot kapott borok részesülnek a

„2014. évi Vadászok bora” címben.
Benevezni ceglédi és térségbeli borászok által, saját termelésű boraikkal lehet. A nevezés anonim, az azonosítás címke nélküli, számozott palackok alapján történik.

Idei különlegessége lesz a rendezvénynek, hogy Cegléd 650. éves fennállását ünnepelve, ez alkalomból Földi László polgármester úr pohárköszöntője után közös koccintást tartunk a Hotel halljában, ahol az ARTEM egyesület nevében felajánlott díjat a Polgármester úr átadja a város egy általa arra érdemesített polgárának.

Ugyanitt képzőművészeti kiállítás nyílik tájkép- és vadászfestők műveiből, melyet a közönség 1 hónapon át látogathat (az alkotások megvásárolhatók). A programot Pászti György furulya- és blockflöte-művész ésKutik Rezső gitárművész műsora teszi színesebbé, melynek témája: a bor.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze itt is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük